Zeci de mii de sustinatori ai partidului conservator Lege si Justitie (PiS), revenit la putere in Polonia in octombrie anul trecut, au iesit in strada la Varsovia duminica pentru a aduce un omagiu victimelor tragediei aviatice de la Smolensk, din 10 aprilie 2010, si a-si reafirma sprijinul pentru Jaroslaw Kaczynski, liderul conservatorilor aflati la putere si fratele geaman al lui Lech Kaczynski, fostul presedinte polonez care si-a pierdut viata in accidentul aviatic, scrie AFP.

Tragedie poloneza: Presedintele Lech Kaczynski, mort in accident aviaticFoto: Colaj foto

"Glorie si onoare pentru eroi", au scandat manifestantii in memoria celor 96 de victime ale catastrofei aviatice de la Smolensk, Rusia.

Ei au scandat, de asemenea, ""Jaroslaw!", "Jaroslaw!", numele fratelui fostului presedinte al Poloniei, care conduce partidul aflat la putere.

Întreg guvernul PiS condus de Beata Szydlo, deputații și senatorii partidului la putere s-au adunat în fața palatului prezidențial.

Pe 10 aprilie 2010, avionul prezidential polonez s-a prabusit la Smolensk, la 400 km sud-vest de Moscova, in conditii de ceata groasa. Tragedia aviatica s-a soldat cu moartea a 96 de persoane, printre care Lech Kaczynski, presedintele in exercitiu al Poloniei la acea data, si sotia sa Maria.

Reveniti anul trecut la putere, conservatorii polonezi au redeschis ancheta in acest caz.