Ambasada Statelor Unite in Turcia i-a avertizat pe cetatenii americani cu privire la existenta unor "amenintari credibile" care vizeaza zonele turistice din aceasata tara, in special Istanbul si statiunea de pe costa sud-vestica Antalya, informeaza Reuters.

Turcia a fost lovita anul acesta de 4 atacuri sinucigase, cel mai recent luna trecuta in Istanbul. Doua dintre acestea au fost puse p seama Statului islamic, iar militanti kurzi au revendicat celelalte 2 atacuri.

Ambasada SUA a trimis un "mesaj de urgenta" cetatenilor americani:

"Misiunea americana in Turcia doreste sa informeze cetatenii americani ca exista amenintari credibile asupra zonelor turistice, in special asupra pietelor publice si asupra zonelor portuare din Istanbul si Antalya. Va rog, dati dovada de foarte mare grija daca va aflati in apropierea unor astfel de zone", se arata in mesajul ambasadei.

Doi reporteri Reuters prezenti in Istanbul au sesizat o prezenta puternica a politiei, mai multe drumuri din apropierea hotelului Hilton fiind inchise. Unitati speciale ale politiei au fost trimise in fata consulatelor straine din Istanbul, inclusiv in fata misiunilor germane si italiene.