Vicepresedintele si ministru de externe panamez, Isabel De Saint Malo, a anuntat joi, intr-un interviu pentru agentia France Presse, ca tara sa, aflata in centrul scandalului 'Panama Papers', va aprofunda dialogul cu Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) privind schimburile de informatii fiscale, potrivit Agerpres.

Anuntul survine dupa o discutie a vicepresedintelui cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria.

"Conversatia a fost buna si am concluzionat ca vom stabili un dialog la nivel tehnic intre Panama si OCDE privind schimbul de informatii" fiscale, a declarat Isabel De Saint Malo.

"Am stabilit sa mentinem flexibile acest dialog si aceasta comunicare", a adaugat ea.

Interviul cu vicepresedintele panamez survine in contextul in care institutii media din intreaga lume participa la dezvaluirile privind o vasta retea de evaziune fiscala, prezentand liste cu numele clientilor cabinetului de avocatura panamez Mossack Fonseca. 11,5 milioane de documente ale acestui cabinet de avocatura au ajuns in mainile jurnalistilor.

De la primele dezvaluiri ale unor institutii media membre ale consortiului de investigatie ICIJ, statul Panama este pus la zid din cauza legislatiei sale permisive pentru schemele fiscale offshore si pentru atitudinea care merge impotriva tendintei mondiale de a cauta o mai mare transparenta fiscala.

"Am facut pasi importanti si indiscutabili in reformarea normelor si legislatiei noastre. Ne dorim ca expertii sa poata examina practicile noastre, sa ne faca recomandari si sa ne ajute sa rafinam aceste schimbari", a declarat De Saint Malo.

"Guvernul panamez are zero toleranta fata de nereguli (...) si este ferm angajat in domeniul transparentei financiare", a adaugat ea.