Paisprezece cetateni romani si un francez au fost condamnati, in Franta, la pedepse cuprinse intre unul si cinci ani de inchisoare pentru apartenenta la o retea infractionala care a furat, in anul 2013, cabluri telefonice in valoare de 800.000 de euro, in numeroase departamente franceze, informeaza Mediafax.

Furturile au avut loc in perioada februarie - septembrie 2013, vizand cabluri telefonice ale companiei Orange, informeaza ziarul Le Figaro.

"Infractorii, bine organzati si capabili sa se deplaseze pe distante de sute de kilometri, operau in cursul noptii", in departamentele Mayenne, Deux-Sevres, Maine-et-Loire, Marne, Haute-Saone, Yvelines si Seine-et-Marne, a motivat instanta din orasul francez Nancy.

"Taiau cabluri si le transportau in locuinte din Champs-sur-Marne, unde le ardeau pentru a ramane doar cuprul", au stabilit judecatorii.

Cei 15 inculpati - 14 romani si un francez - au fost condamnati la pedepse cuprinse intre unul si cinci ani de inchisoare, pentru furt calificat in forma multipla si apartenenta la un grup infractional.

De asemenea, doua case din Romania au fost puse sub sechestru pentru recuperarea prejudiciului.