Statele Unite au revendicat luni bombardamentul din Siria care l-a vizat pe Abu Firas al-Suri, purtatorul de cuvant al Frontului Al Nosra - ramura siriana a organizatiei Al Qaida -, precum si numerosi alti jihadisti, scrie AFP, citata de Agerpres.

Armata americana a desfasurat duminica un bombardament in nord-vestul tarii, omorand mai multi luptatori, a afirmat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Peter Cook. "Estimam ca inaltul responsabil al (organizatiei) Al Qaida, Abu Firas al-Suri, era prezent la o reuniune si lucram pentru a confirma moartea sa", a spus purtatorul de cuvant. El "a actionat impreuna cu Osama ben Laden si alti membri fondatori ai Al-Qaida pentru a antrena teroristi si a efectua atentate in lume", a continuat Peter Cook.

Individul, Radwan Nammous pe numele sau adevarat, a fost ucis, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului, care a mentionat insa ca autorul bombardamentului a fost regimul de la Damasc. La sfarsitul lunii februarie, in Siria a intrat in vigoare un armistitiu, sub egida Rusiei si a Statelor Unite, insa organizatiile jihadiste ca Statul Islamic si Frontul Al Nosra nu sunt avute in vedere in acordul de incetare a focului.