Cateva sute de italieni si austrieci au manifestat duminica in favoarea refugiatilor si impotriva a ceea ce protestatarii au numit "fortareata Europa", la granita dintre cele doua tari, in Muntii Alpi. Manifestatia a degenerat, semnalandu-se incidente si confruntari cu politia, anunta AFP.

Manifestantii - in jur de 500 potrivit politiei si 1.000 potrivit organizatorilor - si-au dat intalnire in zona trecatorii Brenner, la 1.300 de metri altitudine.

Punctul de trecere a frontierei din aceasta trecatoare urmeaza sa fie dotat cu un dispozitiv de control militarizat pentru a împiedica imigranții ilegali să treacă granița.

"Opriți războaiele, nu oamenii", "Niciun migrant nu este ilegal", "Idomeni (tabăra de refugiați din Grecia - n.red.) nu este singur", "Deschideți frontierele" si "Jos fortăreața", se putea citi pe pancartele protestatarilor, in timp ce pe panoul de la intrarea in Austria a fost scris cuvantul "Welcome!".

Un purtator de cuvant al politiei austriece a declarat pentru AFP ca fortele de ordine au folosit spray pentru a ii indeparta pe protestatarii care au incercat sa forteze un cordon al politiei.

Potrivit aceluiasi purtator de cuvant, doi politisti au fost raniti si un protestatar a fost arestat, in timp ce administratia din regiunea Tirol a aratat, intr-un comunicat, ca este vorba despre 5 raniti.