Jasim Khadijah, un membru al Statului Islamic despre care se crede ca a fost responsabil pentru atacuri mortale desfasurate de militanti impotriva soldatilor americani din nordul Irakului a fost ucis de o lovitura efectuata de o drona, a declarat duminica in Baghdad un purtator de cuvant al coalitiei anti-SI, citat de Reuters.

Racheta lansata de Statul IslamicFoto: Captura YouTube

„Era expert in rachete, controla aceste atacuri” a spus jurnalistilor colonelul Steve Warren din armata SUA, facand referire la tirurile de luna trecuta asupra unei baze folosite de soldati americani in nordul Irakului, in cae un puscas marin a fost ucis si alti cativa au fost raniti.

Puscasul fusese a doua victima din cadrul armatei SUA ucisa de cand Statele Unite au lovit pentru prima oara gruparea militanta, in 2014.

Uciderea expertului SI in rachete vine dupa ce al doilea om in ierarhia Statului Islamic,Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli, cunoscut dreptHaji Imam, fost omorat intr-o ofensiva americana de amploaredesfasurata saptamana trecuta, in care au fost vizate operatiunile financiare ale gruparii teroriste, potrivit anuntului facut pe 25 martie de secretarul american pentru Aparare Ash Carter.

Acesta a adaugat ca mai multi lideri seniori ai Statului Islamic au fost omorati in operatiune.

De asemenea, Omar al-Shishani, unul dintre sefii militari aiStatului Islamic, cunoscut de asemenea sub numele de "Omar Cecenul" si care a fost ranit intr-un bombardament american desfasurat la inceputul lunii trecute in Siria, a murit la circa o saptamana dupa aceea.

Shishani, descris de Pentagon ca "ministru de razboi" al gruparii jihadiste, a fost vizat in apropierea orasului Al-Shadadi din Siria.