Austria intentioneaza sa mobilizeze militari in zona Brenner, la frontiera cu Italia, pentru a bloca tranzitul imigrantilor extracomunitari spre statele din nord-vestul Europei, afirma ministrul austriac al Apararii, Peter Doskozil, intr-un interviu acordat publicatiei germane Die Welt, citeaza Mediafax.

RefugiatiFoto: Captura YouTube

"In contextul in care frontierele externe ale Uniunii Europene nu sunt protejate suficient, Austria intentioneaza sa implementeze, in curand, masuri stricte de control la frontiera. Acest lucru inseamna controale in Trecatoarea Brenner, inclusiv prin mobilizarea de militari", a declarat Peter Doskozil.

Militarii pot oferi asistenta politiei de frontiera in gestionarea afluxului de imigranti, inclusiv in procedurile pentru deportare, a explicat ministrul austriac al Apararii.

Doskozil a reiterat solicitarea Austriei de constituire a unei structuri europene pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

"Doar saptamana trecuta, pe Marea Mediterana au ajuns in Europa circa 5.000 de imigranti. Cand vremea se va imbunatati, numarul imigrantilor va creste considerabil", a adaugat oficialul austriac.

Atat Austria, cat si Italia sunt membre ale spatiului european de libera circulatie Schengen.

Austria propune crearea unei forte auxiliare care sa ofere asistenta Agentiei UE pentru frontiere (Frontex) in gestionarea afluxului de imigranti.