Politia bulgara a retinut 44 de migranti ilegali in apropierea localitatii Bregovo din sudul tarii, a comunicat sambata politia din orasul Haskovo, transmite portalul de stiri novinite.com, citat de Agerpres.

In timpul unei misiuni de patrulare, politistii bulgari au observat doua persoane, pe care le-au urmarit pana intr-o padure de apropiere, unde au gasit 44 de barbati, cu varste intre 18 si 25 de ani.

Migrantii, care nu detineau documente valide de calatorie, au declarat ca provin din Afganistan.

Bulgaria este ingrijorata de posibilitatea ca un aflux masiv de migranti sa se indrepte spre teritoriul sau dupa inchiderea rutei care trece prin Balcanii de Vest.

Bulgaria a construit deja un gard din sarma ghimpata pe o lungime de 95 de kilometri la frontiera cu Turcia, unde au fost desfasurati circa 2.000 de politisti.

Recent, un important dispozitiv de forte de securitate bulgare a fost desfasurat la frontiera cu Macedonia, in cadrul unui exercitiu comun, pentru a putea raspunde unui aflux neasteptat de migranti.

In 2015, aproape 30.000 de migranti sositi din Turcia au fost inregistrati in Bulgaria si cel putin toti atatia au tranzitat in mod clandestin aceasta tara, potrivit estimarilor.