Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supervizat un test reusit al unui nou sistem antiaerian, a anuntat, sambata, agentia de presa oficiala a Coreii de Nord, KCNA, informeaza AFP siAgerpres.

Kim Jong-UnFoto: Captura YouTube

Kim "a condus testarea unui sistem antiaerian ghidat de tip nou" si "sub observarea lui, rachete antiaeriene au fost trase si au lovit cu precizie tinte aeriene false ale dusmanilor", a raportat KCNA.

Liderul nord-coreean "si-a exprimat marea satisfactie pentru acest test incununat cu succes", care este, in opinia lui, o noua demonstratie elocventa privind sporirea rapida a capacitatii de aparare a Coreii de Nord, subliniaza agentia.

Coreea de Sud a anuntat ieri ca Nordul pare sa fi tras o racheta in marea de pe coasta sa de est, lansare ce a avut loc la doar cateva ore dupa ce Seulul, Japonia si SUA avertizasera Phenianul sa puna capat provocarilor.

Agentia de presa Yonhap din Coreea de Sud a informat ca se pare ca era un proiectil balistic.

Nordul a lansat o serie de rachete in ultimele saptamani, inclusiv una de raza lunga in februarie, ce a dus un obiect in spatiu. Kim Jong Un a supervizat cateva dintre lansari, sfidand sanctiunile ONU.

Coreea de Nord a desfasurat al patrulea sau test nuclear pe 6 ianuarie, ceea ce a dus la noi sanctiuni ONU in martie. Coreea de Sud si Statele Unite au impus, separat, si alte sanctiuni.