Ramanerea muncitorilor ungari in Bazinul Carpatic este cruciala pentru zona pe termen lung, a declarat vineri Laszlo Kover, presedintele parlamentului ungar, in cadrul sesiunii plenare a Forumului Parlamentarilor Maghiari din Bazinul Carpatic (KMKF) de la Budapesta, informeaza agentia ungara MTI, citata de Agerpres.

Kover LaszloFoto: Agerpres

Cu aceasta ocazie, Kover a declarat ca migratia fortei de munca nu este numai o problema ungara, subliniind faptul ca tarile vecine se confrunta cu o lipsa mai mare a fortei de munca decat Ungaria sau comunitatile maghiare din diaspora.

In urmatorii ani, Ungaria va trebui sa-si concentreze eforturile pe gestionarea pietei fortei de munca intr-un mod care sa creeze un mediu de lucru stabil pentru toti maghiarii din Bazinul Carpatic, a mai spus el. Aceasta strategie va asigura faptul ca ungurii vor avea nu doar un interes emotional, ci, de asemenea, un interes economic pentru a ramane in tara.

In opinia lui Kover, capacitatea Ungariei de a pune in aplicare interesele politicii sale pentru comunitatile maghiare din strainatate va depinde de faptul daca tara poate proteja aceasta politica de 'oponentii politici' care urmaresc sa convinga comunitatea internationala ca politica Ungariei privind diaspora reprezinta un risc pentru stabilitatea Bazinului Carpatic.