Justitia italiana a autorizat, vineri, extradarea in Belgia a algerianului Djamal Eddine Ouali, arestat in urma cu sase zile si suspectat de apartenenta la o retea de falsificatori de documente utilizate de catre autorii atentatelor de la Paris si de la Bruxelles, informeaza AFP.

Curtea de Apel din Salerno (sudul Italiei), unde barbatul a fost arestat sambata trecuta in baza unui mandat european de arestare, a decis ca acesta va fi extradat in Belgia in termen de zece zile, potrivit agentiei AGI.

Politia italiana a arestat un algerian cautat in Belgia sub suspiciunea ca ar fi furnizat acte de identitate false utilizate de cei trei teroristi implicati in atacurile din Bruxelles si din Paris, Mohamed Belkaid, Najim Laachraoui si Salah Abdeslam, au anuntat duminica trecuta presa italiana si cea belgiana.

Suspectul, identificat drept Djamal Eddine Ouali, in varsta de 40 de ani, a fost prins, sambata trecuta, in timpul unui raid al fortelor antitero in Bellizzi, un oras din provincia Salerno (sudul Italiei), potrivit agentiei italiene ANSA.

Acesta ar fi furnizat documente de identificare false lui Najim Laachroui, unul dintre atacatorii kamikaze care s-a detonat pe aeroportul Zaventeem din Bruxelles saptamana trecuta, dar si lui Salah Abdeslam, membru al comandoului care a comis atentatele teroriste de la Paris din noiembrie anul trecut.

Documentele false le-au permis celor doi sa revenina ilegal in Belgia in septembrie 2015.

Pe numele lui Djamal Eddine Ouali a fost emis un mandat european de arestare, de catre autoritatile belgiene, in octombrie 2015. La acea data, au avut loc perchezitii in comuna bruxelleza Saint Gilles. Au fost descoperite atunci mii de fotografii numerotate au iar in unele, dupa cum s-a inteles mai tarziu, figurau unii dintre teroristii implicati in atacurile din Paris si Bruxelles.

Acesta a fost suspectat la acea vreme de implicare intr-o retea de crima organizata care se ocupa cu imigratia ilegala si cu furnizarea de documente de identificare false.

Politia italiana a confirmat pe contul de Twitter arestarea unui algerian "care face parte dintr-o retea ce furnizeaza permise false de rezidenta, avand legaturi cu atacurile din Bruxelles" si care este suspectat "de complicitate la sustinerea imigratiei ilegale, in conexiune cu atacurile din Paris".