Pacaleala de 1 aprilie nu este pe gustul agentiei oficiale de presa a Chinei, care a publicat vineri pe retelele sociale un mesaj care critica aceasta traditie "occidentala", o postare care a starnit un val de comentarii comice, scrie AFP.

"Astazi are loc sarbatoarea occidentala numita 'pacaleala de 1 aprilie'", a scris China Noua, pe unul dintre conturile sale de microblog Sina Weibo.

Dar evenimentul "nu este conform cu traditiile culturale chineze si nici cu valorile centrale ale socialismului", scrie in acest mesaj.

"Nu credeti in zvonuri, nu creati zvonuri si nu raspanditi zvonuri", se mai arata in acest mesaj, care se termina cu un zambet.

Difuzarea de "informatii false" este pasibila in China, in unele cazuri, de pedepse dure.

Apelul agentiei oficiale de stiri a fost primit cu rasete de numerosi internauti, care au sugerat ca in China astfel de pacaleli sunt zilnice.

"In fiecare zi, mintiti, folositi politici si cifre guvernamentale pentru a ne pacali", a replicat un utilizator al Weibo.

"Cea mai amuzanta pacaleala de 1 aprilie este ca agentia China Noua ne spune cu un ton foarte serios 'nu credeti in zvonuri'", scrie un altul.

Postarea initiala a agentiei generase 36 de raspunsuri, dar nici unul nu mai era vizibil dupa blocarea comentariilor.