Coreea de Sud a avertizat Coreea de Nord sa opreasca bruierea semnalului GPS ce forteaza navele de pescuit sa se intoarca in porturi, informeaza Reuters.

Coreea de SudFoto: Wikipedia

Coreea de Sud a detectat semnalul ce perturba receptia GPS in patru regiuni ale Coreii de Nord.

Coreea de Sud este la un nivel ridicat de alerta impotriva unor posibile atacuri cibernetice ale Nordului, dupa testele de armament si amenintarile de razboi venite in urma noilor sanctiuni impuse de Consiliul de Securitate ONU.

"Activitatea perturbanta este un act flagrant de provocare ce violeaza armistitiul si regulile Uniunii Internationale a Telecomunicatilor si cerem sa se opreasca imediat" a declarat ministrul apararii din Coreea de Sud.

Presedintele Coreii de Sud a declarat ca Consiliul National de Securitate se va intalni pentru a discuta despre bruierea semnalului GPS si a cerut Phenianului sa "opreasca imediat aceasta activitate periculoasa si riscanta".

70 de nave de pescuit din 332 au trebuit sa se intoarca inapoi in portul Sokcho.

In martie, serviciile de securitate din Coreea de Sud au declarat ca Nordul a mai incercat sa comita atacuri cibernetice, inclusiv o incercarea de a sparge sistemul de control al metroului.

Statele Unite ale Americii au acuzat Phenianul de un atac cibernetic impotriva Sony Pictures in 2014, fortand studioul sa opreasca lansarea filmului de comedie "The Interview"​.