​Coreea de Nord pare sa fi tras o racheta in marea de pe coasta sa de est vineri, potrivit armatei Sudului, la doar cateva ore dupa ce Seulul, Japonia si SUA avertizasera Phenianul sa puna capat provocarilor, transmite Reuters.

Kim Jong-UnFoto: Captura YouTube

Proiectilul a fost lansat dintr-o regiune de pe coasta de est a Nordului, a spus un oficial militar din Sud, adaugand ca armata incearca sa determine natura exacta a proiectilului.

Agentia de presa Yonhap din Coreea de Sud a informat ca se pare ca era un proiectil balistic.

Lansarea ce a avut loc la ora 12.45 PM, ora locala, vine la doar cateva ore dupa ce Barack Obama, alaturi de presedintele sud coreean Park Geun-Hye si premierul japonez Shinzo Abe au promis ca vor pune si mai multa presiune pe Nord din cauza recentelor activitati ale Phenianului.

Nordul a lansat o serie de rachete in ultimele saptamani, inclusiv una de raza lunga in februarie, ce a dus un obiect in spatiu. Kim Jong Un a supervizat cateva dintre lansari, sfidand sanctiunile ONU.

Coreea de Nord a desfasurat al patrulea sau test nuclear pe 6 ianuarie, ceea ce a dus la noi sanctiuni ONU in martie. Coreea de Sud si Statele Unite au impus, separat, si alte sanctiuni.

Anterior, tot vineri, Seulul a spus ca Nordul a trimis semnale de bruiere a semnalului GPS in Sud, ceea ce facut ca unele vase cargo sa se intoarca in porturi.