Aeroportul Zaventem din Bruxelles, care a fost martea trecuta tinta unui atentat terorist, a primit unda verde de la Serviciul de pompieri si de la Directia Generala de Transport Aerian pentru a fi redeschis. Organismele competente urmeaza sa ia acum o decizie in legatura cu data reluarii zborurilor. Cursele aeriene de pasageri nu vor fi reluate mai devreme de vineri seara, a anuntat un oficial belgian, citat de rtbf.be.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania care gestioneaza aeroportul Zaventem anuntase, in urma cu doua zile, ca aeroportul ar fi urmat sa fie deschis partial miercuri, lucru care nu s-a intamplat. "O revenire completa la normal" nu se va intampla mai devreme de cateva luni, a declarat marti managerul companiei care gestioneaza aeroportul, intr-un interviu pentru Echo, potrivit AFP.

Pe aeroport a avut loc marti o simulare de mare anvergura, pentru a fi testata infrastructura temporara.

Simularea a urmarit sa se verifice daca reparatiile efectuate dupa atentatul din 22 martie, care a avut loc in sala de plecari, sunt satisfacatoare.

Atentatele din 22 martie care au vizat Bruxellesul s-au soldat cu 35 de morti, potrivit celui mai nou bilant, prezentat luni de autoritatile belgiene. 31 de victime au fost gasite moarte la aeroport si in metroul capitalei belgiene, iar patru au murit in urma ranilor, la spital.