Managerul de campanie al lui Donald Trump, candidatul republicat favorit pentru investitura pentru cursa prezidentiala, a fost arestat marti, in Florida, fiind acuzat ca a agresat un reporter, arata date facute publice de politie, potrivit Reuters.

Managerul de campanie a lui Trump, acuzat ca a agresat un reporterFoto: Captura YouTube

Departamentul de Politie din Jupiter (Florida) a precizat ca managerul de campanie, Corey Lewandowski, este acuzat ca a bruscat-o pe Michelle Fields, fost reporter pentru ziarul conservator Breitbart, in cadrul unui eveniment de campanie al lui Trump, desfasurat pe data de 8 martie.

Acesta este acuzat, concret, ca a prins-o, intentionat, cu putere de mana, impotriva vointei ei, provocandu-i vanatai.

"Dl. Lewandowski este complet nevinovat in ceea ce priveste aceste acuzatii", a afirmat Trump intr-o declaratie de presa. "Va pleda nevinovat si isi asteapta infatisarea in tribunal. Este increzator ca va fi exonerat".

Politia a facut publica o inregistrare realizata de camerele de supraveghere instalata in spatiul in care s-a desfasurat evenimentul. Imaginile o arata pe Fields, mergand alaturi de Trump, apoi Lewandowski prinzand-o de brat si trangand-o in spate in timp ce incerca sa ii adreseze o intrebare candidatului republican.

Lewandowski a fost acuzat de agresiune, act definit de legilslatia din Florida drept ¬atingerea sau lovirea cu intentie a unei persoane impotriva vointei acesteia. In cazul unei prime infractiuni, se pedepseste cu un an de inchisoare sau o amenda de 1.000 de dolari.