Postul CNN a publicat luni o inregistrare video in care fratii Abdeslam, Brahim si Salah, presupusi autori ai atacurilor teroriste desfasurate pe 13 noiembrie la Paris, se distreaza intr-un club de noapte sic din Bruxelles, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Salah Abdeslam (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

Brahim Abdeslam este perfect vizibil. El tine o tigara in mana in timp ce danseaza si flirteaza cu o blonda. Fratele sau mai mic, Salah, apare in planul secund, imbracat cu un hanorac portocaliu, si danseaza impreuna cu grupul de amici.

Inregistrarea dateaza din 8 februarie 2015, cu opt luni inainte ca Brahim sa execute un atentat sinucigas intr-o cafenea din Paris odata cu seria de atacuri care au lasat in urma in capitala Frantei 130 de morti si sute de raniti.

Potrivit postului CNN, imaginile i-au fost furnizate de doi prieteni din grupul lui Salah si Brahim, care au fost impreuna cu ei in acea seara, dar au cerut sa nu li se dezvaluie identitatea.

Prezentati cu pseudonimele de Karim si Rachid, cei doi sustin ca Brahim era mai serios decat Salah, pe acesta din urma caracterizandu-l drept cam "fustangiu". Ei afirma de asemenea ca dupa acea seara au remarcat cum fratii Abdeslam incep sa se schimbe. "A fost ultima data cand i-am vazut consumand alcool. Brahim a inceput sa fie mai religios. Participa vineri la rugaciunile de la moschee si se ruga si acasa", declara Rachid. Totusi, cei doi doi prieteni ai teroristilor mai spun ca nu si-au dat seama de evolutia catre radicalism a fratilor Abdeslam. Ei afirma de asemenea ca inca nu au fost interogati de autoritati.

Salah a fost singurul ramas in viata dupa atentatele de la Paris, in urma carora s-a ascuns in cartierul musulman bruxellez Molenbeek, de unde a fost capturat pe 18 martie, in urma unei operatiuni desfasurate de fortele speciale belgiene si franceze. Se presupune ca celula terorista din care fac parte - si este asociata gruparii Statul Islamic - a organizat si atentatele care au avut loc saptamana trecuta la Bruxelles.