Politia Capitoliului din Washington a deschis focul, luni, asupra unui individ care a scos o arma la intrarea in centrul pentru vizitatori al Congresului american, ranindu-l grav, a confirmat politia, citata de AFP.

Capitoliul din Washington DCFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"In timpul unui control de rutina, individul a scos ce parea a fi o arma si a indreptat-o spre politisti. Un politist a deschis focul si l-a ranit pe suspect, care a fost ulterior preluat de personalul medical", a explicat Matthew Verderosa, seful politiei Capitoliului, intr-un briefing de presa, precizand ca barbatul a fost plasat in arest.

Suspectul, cunoscut de serviciile de politie, se afla in prezent "in operatie", iar starea sa de sanatate este "necunoscuta" in acest stadiu, a adaugat Verderosa. El a informat ca o arma a fost gasita la locul incidentului.

Focurile de arma au dus la blocarea pentru mai mult de ora a Capitoliului, care adaposteste Senatul si Camera Reprezentantilor a SUA.

Seful politiei Capitoliului a informat de asemenea ca o femeie, "neimplicata" in incident, a suferit "rani usoare" si a fost transportata la spital.