Directorul CIA, John Brennan, a vizitat Moscova la inceputul lunii martie pentru a discuta despre tranzitia politica in Siria si pentru a incerca sa convinga Rusia de necesitatea plecarii lui Bashar al-Assad, a declarat luni, pentru AFP, un diplomat american.

Fostul director CIA John BrennanFoto: Agerpres/EPA

John Brennan a "reiterat pozitia americana in favoarea unei adevarate tranzitii politice in Siria si pentru plecarea lui Assad", a declarat acest diplomat american.

Un ministru adjunct al afacerilor externe din Rusia, Oleg Syromolotov, a evocat si el vizita lui John Brennan, afirmand insa ca "faptul ca Brennan era la Moscova nu era un secret", potrivit agentiei rusesti de presa Interfax.

"Stiu ca a vizitat Serviciile Federale de Securitate (FSB)", a continuat Oleg Syromolotov. Potrivit acestuia, John Brennan nu a vizitat sediul Ministerului Afacerilor Externe, dar s-a intalnit cu mai multi responsabili rusi.

Ministrul adjunct rus a negat insa ca vizita lui John Brennan ar fi avut vreo legatura cu decizia Rusiei, anuntata in 14 martie, de a retrage o mare parte a trupelor sale amplasate in Moscova, vorbind despre doua evenimente "total neconectate".