Aeroportul din Bruxelles a anuntat ca va efectua marti teste pentru a se asigura ca lucrarile de reparatii efectuate dupa dublul atentat sinucigas din 22 martie, au fost satisfacatoare, dar nu a anuntat nicio data pentru reluarea curselor aeriene, informeaza televiziunea publica belgiana pe pagina de internet.

"Inspectia cladirii si a infrastructurii temporare va avea loc martea viitoare", au anuntat oficialii aeroportului intr-o declaratie de presa emisa duminica seara.

"Pentru a testa circuitele pasageriilor, aeroportul organizeaza marti o simulare majora, in timpul careia 800 de angajati vor testa infrastructura temporara de inregistrare", scrie in comunicatul de presa. Sambata, oficialii aeroportului international din Bruxelles Zaventem, cel mai mare de Belgia, au declarat ca nu vor fi in masura sa-l redeschida pana marti, chiar daca structura cladirii este stabila si nu a fost distrus de exploziile din 22 martie.

"Nu s-a decis inca data reluarii partiale a activitatii", spune conducerea aeroportului.

Atacurile din 22 martie la Bruxelles, la aeroport si o statie de metrou din centrul capitalei belgiene, a facut 31 de morti si 300 de raniti. Dupa atacurile revendicate de catre organizatia Stat islamic, companiile aeriene si-au mutat operatiunile pe aeroporturile regionale sau in tarile invecinate.