Sefii de Stat Major din 39 de tari care fac parte dintr-o coalitie islamica antiterorista s-au reunit duminica la Riad, in Arabia Saudita, pentru a discuta despre actiunile lor viitoare impotriva gruparilor jihadiste. Cele 4 teme ale reuniunii au fost lupta impotriva jihadismului la nivel ideologic, schimbul de informatii, destructurarea retelelor de finantare si actiunea militara, potrivit unui comunicat dat publicitatii la finalul intalnirii, relateaza AFP.

Un purtator de cuvant al armatei saudite a confirmat ca centrul de coordonare a operatiunilor aliantei va fi la Riad.

"Este un prim pas", a precizat oficialul saudit, adaugand ca reuniunea a permis discutii "privind metoda si instrumentele de lucru".

Potrivit acestuia, fiecare tara din aceasta coalitie care se confrunta cu o "amenintare terorista" se va putea adresa acestui centru, care va putea furniza informatii secrete si eventual favoriza o interventie militara, in cazul in care aceasta va fi ceruta.

In acest caz, membrii coalitiei vor respecta "suveranitatea fiecarei tari si nu vor actiona decat in conformitate cu legile si conventiile internationale".