Fortele siriene au redobandit, duminica, orasul Palmira, dand o lovitura semnificativa Statului Islamic, care controleaza orasul din mai 2015, anunta televiziunea siriana de stat si OSDO, citate de Reuters.

PalmyraFoto: UNESCO

Televiziunea siriana a citat o sursa militara spunand ca armata si militiile aliate au prelaut "complet controlul asupra orasului Palmira".

Organizatia umanitara Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) spune ca inca mai aveau loc schimburi de focuri in partea estica a orasului duminica dimineata, dar majoritatea luptatorilor Statului Islamic s-au retras spre est, parasind Palmira, aflata acum sub control guvernamental.

Presedintele rus Vladimir Putin la- felicitat duminica pe omologul sau sirian Bashar al Assad pentru recucerirea orasului Palmira, a anuntat purtatoul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Assad a apreciat ajutorul acordat de fortele aeriene ruse si a subliniat ca astfel de succese precum recucerirea Palmirei ar fi fost imposibile fara sprijinul Rusiei", a declarat Peskov, citat de agentia de stiri Itar Tass.