Faycal Cheffou, care se recomanda ca "jurnalist freelancer" si care, potrivit presei belgiene, ar fi "barbatul cu palarie", al treilea terorist care apare in imaginile surprinse la aeroportul Zaventem din Bruxelles inaintea atentatului de marti, a intrat in atentia autoritatilor belgiene dupa ce a postat pe internet "reportaje" video realizate in fata unor centre pentru refugiati, scrie La Libre Belgique. Intr-un astfel de clip, postat pe Youtube pe 21 iulie 2014, Faycal Cheffou acuza faptul ca musulmanii din centrele de primire a refugiatilor sunt privati de hrana, deoarece li se serveste cina inainte de incheierea postului Ramadanului.

Faycal Cheffou in fata unui centru pentru refugiatiFoto: Captura Youtube.com

Faycal Cheffou este singurul dintre cei trei teroristi de la aeroportul Zaventem din Bruxelles care, din motive inca necunoscute, nu a detonat bomba pe care o avea asupra sa.

Retinut joi, la doua zile dupa atentat, in centrul Bruxelles-ului, el era cautat de autoritati de cateva luni. Faycal Cheffou ar fi fost identificat de soferul de taxi care l-a adus marti la aeroportul Zaventem.

Faycal Cheffou se afla in arest si a fost inculpat de autoritatile belgiene pentru participare la activitatile unui grup terorist, crime teroriste si tentativa de asasinat terorist, potrivit cotidianului belgian Le Soir.