Al doilea om in ierarhia Statului Islamic, Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli, cunoscut drept Haji Imam, fost omorat intr-o ofensiva americana de amploare desfasurata saptamana aceasta, in care au fost vizate operatiunile financiare ale gruparii teroriste, a anuntat vineri secretarul american pentru Aparare Ash Carter. Acesta a adaugat ca mai multi lideri seniori ai Statului Islamic au fost omorati in operatiune.

Haji ImamFoto: rewardsforjustice.net

NBC anuntase anteriors, citand surse din aparare, ca Haji Imam a fost omorat intr-un raid aerian american. Un oficial american a declarat pentru Reuters, sub conditia anonimatului, ca Haji Imam a fost vizat si omorat intr-o operatiune americana, iar Fox News relateaza ca operatiunea a avut loc joi.

Anuntul moartii lui Haji Imam, un lider religios senior al Statului Islamic, vine dupa ce oficiali americani au declarat la inceputul lunii pentru NBC News ca se crede ca un comandant de top din cadrul Statului Islamic, Omar al-Shishani - cunoscut si ca Omar Cecenul - ar fi fost omorat intr-un raid aerian american in Siria.

O declaratie comuna a secretarului american al apararii Ash Carter si a generalului Joe Dunford, seful desemnat al statului major interarme, este anuntata pentru ora locala 10:45 (14:45 GMT/17:45 ora Romaniei)

Stire in curs de actualizare