Presedinta Braziliei, Dilma Rousseff, a denuntat, intr-un interviu acordat mai multor media internationale printre care cotidianul britanic The Guardian, "metodele fasciste" ale unor dintre opozantii sai, repetand ca nu intentioneaza sa renunte la putere, transmite AFP., citata de Agerpres.

"De ce vor sa demisionez? Pentru ca sunt o femeie slaba? Nu sunt asa ceva", a afirmat ea, acuzandu-i pe adversarii sai politici ca vor sa o impinga spre demisie pentru "a evita dificultatea de a face sa paraseasca puterea - abuziv, ilegal si delictuos - un presedinte ales in mod legitim".

Opozitia o acuza pe Dilma Rousseff ca, in 2014, a manipulat conturi pentru a ascunde amploarea deficitului public si a favoriza realegerea sa, precum si 2015.

O comisie speciala a Camerei Deputatilor examineaza cu incepere de vineri cererea de destituire sustinuta de opozitie.

"Nu am vazut niciodata atata intoleranta in Brazilia", a mai spus presedinta, potrivit fragmentelor in engleza disponibile joi pe site-ul cotidianului britanic.

"Nu suntem un popor intolerant", a subliniat ea in acest interviu de 90 de minute acordat de la palatul prezidential mai multor media internationale printre care, pe langa The Guardian, cotidianele francez Le Monde, spaniol El Pais, american The New York Times si argentinian Pagina 12.

"Nu compar aceasta lovitura de stat cu loviturile de stat militare din trecut, insa ar fi o intrerupere a ordinii democratice din Brazilia", a mai spus Dilma Rousseff.

Ea a luat apararea fostului presedinte Luiz Inacio Lula da Silva, afirmand ca el "nu este doar un stralucit negociator, dar a si inteles toate problemele Braziliei".

In ce priveste faptul ca l-a numit sef de cabinet (echivalentul functiei de prim-ministru) " desemnare suspendata pentru posibila obstructionare a justitiei", Dilma Rousseff a afirmat ca aceasta "nu ii oferea imunitate in raport cu ancheta. Trebuie sa faca fata unei anchete a Curtii Supreme". "Oare Curtea Suprema nu este suficienta pentru a-l ancheta pe Lula?", s-a intrebat presedinta.

In cazul anularii numirii, "ar putea fi desemnat consilier special" al d-nei Rousseff, a dezvaluit la Rio de Janeiro seful de cabinet a presedintei, Jaques Wagner.

In Brazilia "va domni pacea" chiar de la deschiderea Jocurilor Olimpice, in luna august, a promis Dilma Rousseff.

Pe 13 martie, peste trei milioane de brazilieni au participat la manifestatii de proportii istorice la care au cerut plecarea presedintei de stanga Dilma Rousseff, reaminteste AFP.