Soferul de taxi care a dus la aeroport atacatorii de marti nu a fost lasat sa atinga gentile pline cu explozibili iar acestia au calatorit mai mult in tacere, scrie joi publicatia belgiana DH, citata de Reuters.

Cei trei suspecti in atentatele din aeroportul din BruxellesFoto: Hotnews

Brahim El Bakraoui si alti doi barbati suspectati ca au desfasurat atacul au calatorit din districtul bruxellez Schaerbeek pana la aeroport.

Barbatul cu palarie si jacheta de culoare deschisa a vorbit totusi cu soferul de taxi, discutand despre furia sa impotriva Statelor Unite si cum dezaproba unele actiuni ale acestora, potrivit surselor DH.

Un barbat cu ochelari, jacheta de culoare crem si palarie neagra a iesit in fuga din aeroport, au spus procurorii federali, inainte ca a treia valiza-bomba sa explodeze in zona de plecari, cand expertii in dezamorsari verificau zona, fara sa produca victime.

Acesta, care apare in imaginile cu atacatorii sinucigasi, este cautat de politie.

DH spune ca soferul de taxi a simtit miros de amoniac in timpul drumului si a observat - cand i-a lasat la aeroport - urme pudra alba pe gentile lor.

Acesta a auzit despre explozii cand isi conducea urmatorul pasager si imediat s-a dus la politie.

Miercuri, DH a scris ca o incurcatura facuta de o dispecera de taxi din Bruxelles a facut ca la atacatori sa ajunga o masina mica in loc de monovolumul pe care il comandasera, iar pasagerii au fost nevoiti sa lase o valiza in urma.

Ulterior, politia a gasit o bomba cu cuie intr-un apartament din Schaerbeek.