​Flashdrives for Freedom vrea sa introduca 20.000 de stick-uri USB cu ultimele filme realizate de Hollywood in incercarea de a schimba regimul din Coreea de Nord, informeaza The Guardian.

Organizatia FlashDrivesforFreedom doreste sa introduca stickuri usb in Coreea de NordFoto: Hotnews

Flashdrives for Freedom a fost lansat de Human Rights Foundation si organizatia non-profit Forum280, organizatorii cerand americanilor sa-si doneze stickurile USB, ce vor urma sa fie incarcate cu filme si seriale TV.

"Este o cerere masiva pentru seriale straine, filme si muzica. Dramele coreene in mod special au aratat oamenilor libertatea de care se bucura sud-coreenii." a declarat Sharon Stratton, responsabilul cu programe la Centrul Strategic Nord Coreean (CSNC), ce incearca sa distribuie stickurile USB.

Printre favoritele nord-coreenilor se afla franciza The Hunger Games, precum si serialul Desperate Housewives.

Un contrabandist din orasul Musan, ce a cerut sa fie anonim, a declarat ca proiectul este "extrem de popular" printre nord-coreeni.

"Sa arati evolutia tarilor capitaliste este de un real ajutor. Atunci cand fac afaceri, majoritatea nord-coreenilor actioneaza intr-un mod traditional, in piete de scara mica sau ca un magazin pe marginea drumului. Oamenii astia au nevoie de informatie despre afaceri start-up sau intreprinderi" a declarat contrabandistul.

"Aranjam intalnirile pe granita China-Coreea de Nord, le dam stickurile USB si apoi ei le duc in Coreea de Nord. Probabil nu vei intalni niciodata pe cel care primeste stickul USB, dar sa fiti siguri ca cineva o sa-l aiba si va fi fericit datorita stickului." a mai declarat Stratton pentru Wired.