Ambasada Statelor Unite la Sofia a primit o informatie referitoare la o posibila amenintare impotriva unui autobuz de pe o linie sau mai multe linii de transport in comun din capitala bulgara, scrie novinite.bg. Ambasada si-a avertizat cetatenii sa evite zona Hotelului Pliska (Bilevardul Tsarigradsko Shose 87).

Informatia aparuta pe pagina de Facebook a consulatului american, nu apare si pe pagina ambasadei SUA in Bulgaria, mai scrie novinite.com.

Primarul capitalei Sofia, Yordanka Fandakova, a spus ca politia este prezenta in zona.

Informatia vine la doar doua zile dupa atacurile de la Bruxelles de la aeroportul Zavantem si statia de metrou Maelbeek unde au murti peste 30 de oameni si circa 300 au fost raniti.

Site-ul de stiri Dnevnik.bg scrie ca amenintarea a fost confirmata "neoficial".

Postul privat Nova TV il citeaza pe corespondentul sau din SUA care spune ca el a contactat Departamentul de Stat al SUA, dar a fost redirectionat catre ambasada, de unde i s-a spus ca "nu sunt familiarizati" cu acesta situatie.

Hotelul Pliska, situat partea estica a Sofiei, este un important nod de transport, cu o serie statii de autobuze si troleibuze si o linie de tramvai, nu departe de zona.