Unul dintre cei doi kamikaze care s-a aruncat in aer la aeroportul din Bruxelles, Ibrahim El Bakraoui, a aruncat "intr- pubela" un computer care continea testamentul sau, unde afirma ca "nu mai stie ce sa faca" deoarece este "cautat peste tot", a afirmat miercuri procurorul federal belgian, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acest "testament" a fost gasit intr-un computer, abandonat intr-un cos de gunoi din comuna bruxelleza Schaerbeek, unde politia a efectuat o serie de perchezitii marti, descoperind "15 kilograme de explozibil TATP, 150 litri de acetona, 30 litri de apa oxigenata, detonatoare, o valiza plina de cuie si suruburi", a precizat procurorul, Frederic Van Leeuw, intr-o conferinta de presa.

"Materiale destinate confectionarii de dispozitive explozive (cutii de plastic, diverse ustensile, ventilatoare)" au fost gasite in acest apartament, pe care politia l-a perchezitionat in urma unei marturii a unui sofer de taxi, care a declarat ca i-a vazut pe cei trei suspecti prezentati intr-o fotografie publicata de autoritati marti dupa-amiaza, potrivit procurorului.

Acest sofer de taxi a povestit ca i-a dus marti dimineata pe cei trei suspecti la aeroportul international Bruxelles-Zaventem. Unul dintre ei este in continuare cautat, dupa ce a abandonat in sala de plecari a aeroportului un sac in care se afla "dispozitivul exploziv cel mai important", dar care nu a explodat, a precizat procurorul.

"Testamentul" lui Ibrahim El Bakraoui, vizibil confuz, nu pare sa faca nicio referinta la organizatia jihadista Stat Islamic, care a revendicat atentatele soldate cu 31 de morti si 270 de raniti in Bruxelles.

"El a scris, citez, 'sunt pe fuga', 'nu mai stiu ce sa fac', 'sunt cautat peste tot', 'nu mai sunt in siguranta'", a relatat Van Leeuw.

In acest "testament" se arata ca "daca se prelungeste, risca sa termine alaturi de el intr-o celula", a adaugat procurorul, ceea ce pare a fi o referinta la suspectul-cheie in atentatele din Paris, Salah Abdeslam, capturat vineri la Molenbeek dupa peste patru luni de cautari.

Acesta este in prezent inchis intr-o unitate de inalta securitate din Bruges.