Mason Wells, un misionar mormon american ranit in atacurile teroriste de marti din Bruxelles, s-a aflat, in urma cu trei ani, aproape de locul exploziei de la Maratonul din Boston, informeaza The Guardian. Potrivit familiei tanarului de 19 ani, acesta s-a aflat si in Paris, in noiemrie 2015 in timpul atacurilor teroriste, insa intr-o alta parte a capitalei franceze.

Wells a fost ranit impreuna cu alti doi colegi, Richard Norby (66 de ani) si Joseph Empey (20 de ani), cu totii membri ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma, cand doua bombe au explodat marti dimineata in aeroportul bruxellez Zaventem. Cei trei conduceau un coleg francez la aeroport ca a avut loc atacul sinucigas.

Mason Wells, originar din statul american Utah, a mai a fost aproape de moarte si in urma cu trei ani. Acesta a insotit-o pe mama sa, care alerga in Maratonul de la Boston. Trei persoane au fost ucise in exploziile produse atunci si multi altii au fost raniti.

"Se afla la un cvartal distanta", a declarat episcopul Scott Bond din Biserica lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma pentru New York Daily News.

"Este incredibil ca a fost atat de aproape de mai mult de un atac de acest fel", a declarat Bond. "Cred ca oricare dintre noi ar fi puternic zguduit, insa mai cred ca e o persoana care poate sa se descurce cu asa ceva mai bine decat oricine. Este genul de tanar care sa transforme cumva toata asta intr-un lucru pozitiv. Este un tanar minunat".

ABC News scrie, citand familia lui Wells, ca acesta a fost si in Paris, desi in alta parte a orasului, in noiembrie 2015 cand capitala Frantei a fost zguduita de o serie de atacuri teroriste.

"Este al treilea atac terorist prin care trece", a declararat tatal sau, Chad Wells, pentru ABC News.

"Din pacate, este pentru a treia oara in comunitatea noastra cand avem o legatura cu o explozie a unei bombe. Traim intr-o lume periculoasa si nu toata lumea este buna si iubitoare."

Deseret News din Utah scrie, citand un prieten al familiei Wells, ca adolescentul si Empey au suferit arsuri si alte rani.

Wells "are arsuri pe maini si picioare si o parte din fata", a declarat Lloyd Coleman pentru publicatia amintita.