Un ministru s-a alaturat miercuri vocilor israeliene care acuza Europa de laxism in fata terorismului, luand in deriziune apetitul belgienilor pentru ciocolata, o mandrie nationala, a doua zi dupa atentatele de la Bruxelles, scrie AFP.

"Daca in Belgia continua sa isi manance ciocolata, sa profite de viata, sa se prezinte ca mari liberali si democrati si sa nu ia in calcul ca o parte a musulmanilor care sunt acolo organizeaza acte teroriste, nu vor fi capabili sa se lupte cu ei", a declarat Israel Katz, ministrul Transporturilor si Informatiilor, intr-un interviu acordat postului public de radio din aceasta tara.

Katz a reprosat "presedintelui american" si "liderilor europeni" ca nu sunt pregatiti "sa spuna ca lupta este impotriva terorismului islamic". "Cand nu iti definesti dusmanul, nu poti duce un razboi", a spus ministrul, unul dintre principalii rivali ai premierului israelian Benjamin Netanyahu in cadrul Likud, partidul de dreapta aflat la putere.

Israel Katz este un partizan al liniei dure in fata atacurilor palestiniene din prezent si preconizeaza trimiterea in Fasia Gaza a familiilor autorilor acestor atacuri.

Luni, ministrul Stiintelor, Tehnologiei si Spatiului, Ofir Akunis, a criticat faptul ca Europa a ales sa critice Israelul in loc sa lupte impotriva pericolului reprezentat de "celulele teroriste islamice" aflate pe teritoriul sau.