Uniunea Europeana trebuie sa inceteze cu "jocurile geopolitice" si sa isi uneasca eforturile cu Rusia in lupta impotriva "teroristilor", a declarat miercuri ministrul rus al Afacerilor externe, Serghei Lavrov, la o zi dupa atentatele sangeroase din Bruxelles, scrie AFP.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

"Sper intr-adevar ca europenii vor lasa de-o parte jocurile geopolitice si sa se uneasca (cu Rusia) pentru a nu permite teroristilor sa preia controlul continentului nostru comun", a declarat Lavrov, la inceputul discutiilor cu omologul sau german Frank-Walter Steinmeier, citat de agentia de presa Ria Novosti.

Steinmeier urmeaza sa se intalneasca dupa-amiaza cu presedintele rus Vladimir Putin. Acesta va fi urmat de secretarul american de Stat John Kerry, asteptat in cursul zilei in capitala rusa.

Atentatele care au lovit marti capitala belgiana, la o ora de varf, au vizat un aeroport si o statie de metrou, soldandu-se cu peste 30 de morti si mai mult de 200 de raniti. Atacurile au fost revendicat de gruparea jihadista Stat Islamic (SI), la patru zile dupa arestarea lui Salah Abdeslam.

Vladimir Putin a denuntat aceste atentate si a apreciat ca "arata inca o data ca terorismul nu cunoaste granite si ameninta populatiile din intreaga lume".

"Lupta impotriva acestui rau necesita cea mai activa cooperare internationala", a adaugat el.

Presedintele Comisiei pentru Afaceri externe a Dumei de stat, camera inferioara a parlamentului rus, a acuzat marti ca, in timp ce secretarul general al NATO, Jen Soltenberg, se lupta cu "o amenintare rusa imaginara (...), oamenii sunt aruncati in aer sub nasul sau, la Bruxelles".