Donald Trump si Hillary Clinton conduc in alegerile primare, in ciuda infrangerilor suferite marti
Miliardarul new-yorkez a castigat primarele republicane din Arizona, dar senatorul de Texas Ted Cruz l-a zdrobit in Utah cu 70% din voturi, potrivit rezultatelor partiale. Unic in SUA, Utah este in majoritate mormon iar Donald Trump a terminat pe locul trei, dupa John Kasich, guvernatorul de Ohio. Dar in Arizona Donald Trump a castigat mai multi delegati, intarindu-si astfel avansul.
La democrati, Bernie Sanders a invins-o lejer pe Hillary Clinton in Utah si Idaho, fostul secretar de stat impunandu-se insa in statul bogat in delegati Arizona cu circa 60% din voturi.
Enorma marja de avans asteptata in favoarea senatorului in cele doua stat (peste 70%, potrivit rezultatelor partiale) ar trebui sa ii permita sa obtina, in total, mai multi delegati decat rivala sa.
Saptamana trecuta, insa, Hillary Clinton a castigat o suta de delgati mai mult decat adversarul sau in cinci mari alegeri primare. Bernie Sanders nu mai castigase din Michigan, in urma cu doua saptamani.
Aceasta ar trebui sa termine seara cu peste 1.700 de delegati fata de 930 pentru Bernie Sanders, potrivit estimarii CNN. Pragul ce trebuie atins pentru a castiga investitura este de 2.383 de delegati.
Pentru a-si prinde adversara din urma, Bernie Sanders ar trebui sa o invinga sistematic pe Clinton in alegerile care continua pana in iunie cu majoritati mari. Echipa lui Clinton considera o astfel de evolutie improbabila.
La democrati, delegatii sunt repartizati proportional, in conditiile in care la republicani anumite state acorda 100% din delegati castigatorului, ceea ce accelereaza procesul de selectie.
In randul republicanilor, Donald Trump domina cursa cu 741 de delegati fata de 461 pentru Ted Cruz si 145 pentru John Kasich, investitura fiind asigurata la 1.237 delegati.
Daca miliardarul termina cursa in frunte fara a atinge insa acest prag, delegatii vor vota la conventia de la Cleveland, in iulie, pentru a alege candidatul la Casa Alba, la alegerile din noiembrie.

Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Imaginea de moment a luptei pentru putere în PNL: Liberalii caută un succesor pentru Orban, dar nu vor un blitzkrieg / Un nume, totuși, este vehiculat