Autobuzele, tramvaiele si metroul sunt oprite complet in Bruxelles, unde au fost inchise de asemenea aeroporturile si marile gari, masuri de securitate intarite in mai multe metropole europene: transporturile in comun erau complet date peste cap marti, dupa exploziile sangeroase care au ucis cel putin 21 de oameni, potrivit unui bilant provizoriu, in capitala belgiana, scrie AFP.

Autoritatile belgiene au ridicat nivelul de alerta anti-terorista la maxim.

"Toata reteaua noastra este inchisa in prezent", a precizat operatorul transportului public bruxellez STIB, pe Twitter.

Aeroportul international Bruxelles-Zaventem este inchis pana la ora 06,00 (05,00 GMT) miercuri dimineata, a precizat aeroportul, in timp ce marile gari din oras sunt inchise pana la noi ordine.

"Ramaneti unde sunteti", le-a cerut bruxellezilor centrul belgian de criza, pe contul sau te Twitter.

Atentatele au avut efecte in aproape intreaga Europa. Mai multe mari metropole au decis sa ridice gradul de securitate cu un grad, asa cum s-a intamplat in Paris, care a intarit masurile de securitate in aeroporturi, gari si transportul in comun.

Garile pariziene ramaneau deschise dar numerosi politisti patrulatu in gara de Nord, de unde pleaca trenurile spre Bruxelles. Traficul Thalys si Eurostar era de asemenea perturbat.

Serviciile olandeze de lupta impotriva terorismului au inasprit si ele masurile de securitate in aeroporturi, precum si controalele la granita cu Belgia.

"Luam din precautie masuri suplimentare", a scris NCTV, pe site-ul sau.

Aeroportul Gatwick din apropierea Londrei, cel din Frankfurt sau Moscova au ridicat si ele nivelul de alerta.

Zborurile din si spre Bruxelles au fost suspendate.

"Multe avioane au fost deviate spre aeroportul Charleroi", a precizat un purtator de cuvant al Aeroporturilor din Paris.

Tarom a precizat ca zborul RO373 cu destinatia Bruxelles, prevazut sa decoleze marti, 22 martie 2016, la ora 16.50, se anuleaza.

Aeronava B737 - 700 a companiei TAROM, cu numar de zbor RO 371 care a decolat de la Bucuresti la ora 07.20, cu destinatia Bruxelles, avand la bord un numar de 83 de pasageri, a fost redirectionata catre aeroportul din Amsterdam.