O audiere judecatoreasca menita sa forteze Apple sa-si compromita sistemele de securitate pentru iPhone a fost anulata luni la solicitarea autoritatilor federale, care au spus ca s-ar putea sa aiba alta cale de a accesa telefonul atacatorului din San Bernandino, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul trebuie sa decida daca va continua cazul. Avocatii Apple au spus ca nu considera ce s-a intamplat luni ca o victorie in justitie si au avertizat ca in doua saptamani se pot trezi in aceeasi situatie ca pana acum.

Avocatii companiei au spus ca au fost la fel de surprinsi ca toata lumea.

Posibila solutie gasita de guvern aduce noi intrebari in caz: Daca investigatorii au gasit o cale sa “sparga” telefonul fara ajutorul Apple, sunt ei obligati sa arate companiei slabiciunea pe care au folosit-o?

Juristii Apple - companie ce sigur ar remedia o astfel de fisura - au declarat ca vor cere guvernului sa-si dezvaluie metodele daca reusesc sa acceseze smartphone-ul.

Gigantul din domeniul tehnologiei a intrat in februarie intr-un conflict major cu administratia Obamape tema securitatii computerelor si criptarii dupa ce un judecator federal din Los Angeles a cerut Apple sa furnizeze software si asistenta tehnica investigatorilor.

Tim Cook, CEO alApple, a explicat ca cerereaFBIar reprezenta un echivalent software al cancerului.

Daca Apple va fi fortata de justitie sa decripteze iPhone-ul teroristului de la San Bernardino va fi creat un precedent periculos si se va deschide o "cutie a Pandorei"de care ar putea profita regimurile autoritare, a avertizat la inceputul acestei luni inaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein.

Apple are sustinatori importanti in scandalul in care compania se opune cererii FBIcare vrea ca iPhone-ul unui terorist sa fie deblocat, pentru ca datele de pe el sa fie recuperate.

Seful Google, Sundar Pichai, spune ca ar fi un precedent tulburator ca pe viitor companiile sa fie fortate sa permita hacking-ul propriilor terminale, iar datele user-ilor ar fi in mare pericol. Si fondatorul Whatsapp il sustine pe Tim Cook, invocand tot crearea unui precedent periculos

Si CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, ia aparareaApplein scandalul in care compania se opune cereriiFBIcare vrea ca iPhone-ul unui terorist sa fie deblocat, pentru ca datele de pe el sa fie recuperate.