Cel putin cinci persoane au fost ucise si 36 ranite intr-un atac sinucigas cu bomba intr-o zona comerciala si turistica majora din Istanbul, potrivit Reuters si AFP. Este al patrulea atac sinucigas din Turcia de anul acesta.

Atac cu bomba in IstanbulFoto: Captura YouTube

UPDATE

18.50 Trei israelieni si un iranian au fost ucisi in atentat, potrivit presei

18.30 Washingtonul "condamna ferm atentatul terorist" de la Istanbul (AFP)

16.46 Ministrul de externe irlandez a spus ca "un numar" de cetateni irlandezi sunt printre cei raniti

15.30 Oficialii turci spun ca atacatorul kamikaze facea parte fie din PKK, fie din Statul Islamic.

13.20 Ministrul turc al sanatatii a spus ca sunt 36 de raniti, dintre care sapte au rani grave. 12 dintre raniti sunt cetateni straini

13.13"Atacatorul s-a detonat inainte sa ajunga la pentru ca ii era frica de politie", a spus un oficial turc, adaugand ca acesta intentiona sa se arunce in aer intr-un loc mai aglomerat.

Investigatia preliminara indica faptul ca Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a organizat explozia.

13.01La aceasta ora se fac eforturi la granita cu Siria si in alte locuri pentru capturarea de militanti ce planuiesc atacuri, au declarant un oficial turc - Reuters

12.17. Trei dintre cei raniti sunt cetateni israelieni - Agentia de presa Dogan

12.06 Guvernatorul din Istanbul a spus ca sunt patru morti si 20 de raniti

Explozia a avut loc pe Istiklal, un larg bulevard, inchis traficului si plin cu magazine si centre comerciale. Deflagratia a avut loc la cateva sute de metri de o zona unde sunt parcate de obicei autobuzele politiei.

Politisti inarmati au sigilat strada unde se adunasera sase ambulante iar echipele de investigatii in costume albe parcurgeau zona.

Istiklal, de obicei plina de cumparatori in weekenduri, era mai linistita ca de obicei inainte de explozie, in conditiile in care multi oameni au preferat sa stea acasa dupa o serie de atacuri cu bomba mortale.

O masina capcana a explodat luna aceasta in Ankara, ucigand 37 de persoane. Un atac similar in Ankaraa ucis luna trecuta 29 de persoane. In ianuarie, un kamikaze a ucis zece persoane, cele mai multe turisti germani, intr-un atac din centrul istoric al Istanbulului.

Imagini cu ceea ce pare a fi momentul exploziei de sambata si cu urmarile deflagratiei

(ATENTIE! Imagini cu impact emotional)