Un avion de pasageri s-a prabusit, in cursul noptii de vineri spre sambata, pe aeroportul din orasul rus Rostov-pe-Don, incidentul soldandu-se cu moartea celor 62 de persoane aflate la bord, anunta autoritatile ruse, conform BBC News online, citat de Mediafax.

Avion prabusit la Rostov pe DonFoto: Captura YouTube

Avionul de tip Boeing 737-800, apartinand companiei FlyDubai, s-a prabusit la aterizare, in jurul orei 3.50 (2.50, ora Romaniei), pe aeroportul din orasul rus Rostov-pe-Don.

UPDATE 15.51Fost director din Tarom: Accidentul a fost cauzat de o eroare de pilotaj in conditii de vreme rea

9.43Comitetul pentru Investigatii din Rusia a transmis sambata ca ia in calcul o eroare a pilotului sau o problema tehnica drept cele mai probabile cause ale prabusirii. "Avionul a lovit solul si s-a facut bucati", potrivit sursei citate.

Ultimul bilant indica faptul ca numarul de morti a ajuns la 62.

Aeronava venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) si, potrivit informatiilor initiale, avea la bord 55 de pasageri si sase membri ai echipajului. Autoritatile ruse au anuntat ca nu exista supravietuitori.

Anchetatorii nu au stabilit clar care sunt cauzele incidentului aviatic, dar vizibilitatea era redusa si vantul batea puternic in zona aeroportului din Rostov-pe-Don.

Potrivit unor informatii neconfirmate, la bord a avut loc o explozie urmata de un incendiu. Pilotii ar fi renuntat la incercarea initiala de a ateriza, zburand circa doua ore in jurul aeroportului pentru a consuma combustibilul.

Printre pasagerii se aflau in total 18 barbati, 33 de femei si patru copii. In mare parte, acestia erau familii de rusi care se intorceau de la odihna. Se mai cunoaste ca printre pasageri se aflau 5 straini: trei ucraineni, un cetatean al Uzbekistanului si unul al Indiei.

Compania FlyDubai a confirmat producerea unui "tragic accident" in sudul Rusiei.

Momentul prabusirii a fost inregistrat de o camera de supraveghere: