Franta asteapta extradarea rapida a islamistului Salah Abdeslam, acuzat de implicare in atentatele de la Paris, a declarat vineri seara presedintele Francois Hollande, aflat la Bruxelles, informeaza Mediafax.

"Stiu ca autoritatile belgiene vor raspunde rapid si favorabil solicitarii noastre de extradare. Am incredere totala ca Salah Abdeslam va fi extradat in Franta", a declarat Francois Hollande, citat de BBC.

"Salah Abdeslam era vizat de un mandat european de arestare. Autoritatile judiciare franceze vor formula urgent o cerere de extradare", a spus Hollande.

Premierul Belgiei, Charles Michel, a confirmat, vineri seara, arestarea presupusului terorist Salah Abdeslam, acuzat de implicare in atentatele de la Paris. "Salah Abdeslam a fost arestat, in cadrul unor operatiuni efectuate in ancheta privind atentatele de la Paris", a declarat Charles Michel in cursul unei conferinte de presa organizata alaturi de presedintele Frantei, Francois Hollande. "In total, au fost arestati trei suspecti, inclusiv Salah Abdeslam", a spus Charles Michel.

Potrivit postului RTBF, Salah Abdeslam este ranit si a fost transportat la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles.

Premierul Belgiei a multumit serviciilor de securitate si agentiilor de informatii pentru "eforturile imense si minutioase" in vederea arestarii teroristului.

Salah Abdeslam, suspectat de implicare in atentatele comise in noiembrie 2015 la Paris, a fost ranit si arestat preventiv in cursul unei operatiuni a politiei in cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Teroristul se ascundea intr-o casa situata pe strada Quatre Vents din Bruxelles. In varsta de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroristii care s-au aruncat in aer la Paris pe 13/14 noiembrie 2015. Salah Abdeslam, nascut in Belgia intr-o familie marocana, este suspectat ca a incercat sa comita un atentat in arondismentul al XVIII-lea din Paris. Atentatele de la Paris, soldate cu 130 de morti, au fost revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.