Avioanele militare ruse efectueaza intre 20 si 25 de raiduri aeriene pe zi pentru a sustine armata siriana in ofensiva sa pentru "eliberarea orasului antic Palmyra, in centrul Siriei, aflat sub controlul jihadisti, a anuntat vineri ministerul rus al Apararii, citat de AFP.

PalmyraFoto: UNESCO

"In ultima perioada, fortele armate si patriotice ale guvernului (sirian), sustinute de armata rusa, efectueaza o operatiune de anvergura pentru eliberarea orasului Palmyra. In medie, avioanele rusesti efectueaza 20 - 25 de raiduri aeriene pe zi", a anuntat, intr-o conferinta de presa, generalul Serghei Rudskoi, un inalt oficial al statului major al armatei ruse.

Joi, presedintele rus Vladimir Putin a precizat ca "lupte feroce" au loc in jurul Palmyra, unde armata rusa a efectuat marti bombardamente, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Organizata Stat Islamic, care a cucerit orasul antic in mai 2015, a afirmat intr-o inregistrare video ca a ucis miercuri si joi cinci soldati rusi, printre care si un consilier militar, "in jurul Palmyrei".

Ministerul rus al Apararii nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste afirmatii.

Rusia, aliat al regimului Bashar al-Assad care lupta cu rebelii si jihadistii, a anuntat luni o retragere partiala a fortelor sale din Siria, la peste cinci luni dupa inceputul bombardamentelor in aceasta tara.

Moscova a avertizat insa ca isi va continua loviturile impotriva "obiectivelor teroriste", chiar daca Vladimir Putin a afirmat ca sarcina fortelor sale armate in Siria a fost "global indeplinita".