Cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene au incheiat un acord crucial cu Turcia in privinta ajutorului acordat acestei tari pentru a stopa fluxul de migranti care ajung pe insulele grecesti, a anuntat vineri dupa-amiaza premierul finlandez Juha Sipila, citat de AFP.

Summit UE-Turcia pe tema migratieiFoto: Captura YouTube

"Acordul cu Turcia a fost aprobat", a scris pe Twitter Sipila, o informatie care a fost confirmata rapid de mai multe alte surse europene.

Toti noii migranti care ajung pe insulele grecesti de pe coastele turcesti vor fi retrimisi in Turcia, incepand de duminica, a confirmat premierul ceh Bohuslav Sobotka.

"Acordul cu Turcia aprobat. Toti migrantii care ajung in Grecia din Turcia incepand de duminica (vor fi) retrimisi", a scris acesta, pe Twitter.

UE, confruntata cu cea mai grava criza migratorie dupa 1945, cerea de sase luni ajutorul Turciei pentru a stopa valul migratoriu din Marea Egee.

Vineri, la jumatatea zilei, cele 28 de tari membru au aprobat proiectul de acord negociat toata dimineata la Bruxelles intre presedintele Consiliului European si premierul Ahmet Davutoglu.

Video-uri de prezentare a summitului UE - Turcia pe tema crizei migrantilor