Miliardarul Donald Trump a obtinut o victorie importanta in primarele republicane desfasurate marti in Florida, in timp ce in tabara democrata, statul a fost castigat de Hillary Clinton. Clinton a castigat in Florida, Illinois, Ohio, Carolina de Nord si Missouri iar Trump in Florida, Illinois, Carolina de Nord si Missouri. In Missouri ambele curse au fost foarte stranse, dar calculele MSNBC ii dau invingatori pe Clinton si Trump.

HotNews.roFoto: Hotnews

Victoria democratei in cinci state si a republicanului in patru i-a distantat si mai mult de urmaritori in cursa pentru nominalizarea partidelor din care fac parte.

Situatia in acest moment in cele doua partide americane (sursaNew York Times):

Marco Rubio, cometa republicana s-a prabusit

Infrant in Florida de omul de afaceri in varsta de 69 de ani tanarul senator Marco Rubio, considerat o vreme drept "Obama republican", a anunta ca isi incheie aventura prezidentiala

"Oamenii sunt furiosi (...) Este un tsunami politic, ar fi trebuit sa ne dam seama de asta inainte", a declarat Marco Rubio, anuntand ca pune capat campaniei sale.

"Desi nu pare intentia Domnului ca sa devin presedinte in 2016, si poate niciodata, si cu toate ca mi-am suspendat campania, faptul ca am ajuns atat de departe arata cat de unica este America", a adaugat Rubio in fata sustinatorilor din orasul sau natal, Miami.