Politisti care luau parte la un raid efectuat marti la Bruxelles au fost vizati de focuri de arma. Raidul facea parte din ancheta belgiana asupra atacurilor teroriste de la Paris din noiembrie 2014, au declarat pentru AFP surse din parchetul federal belgian. Patru politisti au fost raniti de focurile de arma trase de suspecti in timpul si dupa raidul de la Bruxelles, anunta radiodifuzorul public belgian RTBF, citand procuratura, informeaza Reuters. Unul dintre atacatori a fost impuscat mortal. Autoritatile anunta ca acesta nu e Salah Abdeslam.

UPDATE 2 Un suspect implicat in schimburi de focuri cu politia, la Bruxelles, a fost impuscat mortal, iar alti doi sunt cautati in continuare de fortele de ordine, anunta surse citate de site-ul DH.be, potrivit Mediafax.

Informatia a fost confirmata de un oficial din cadrul politiei belgiene citat de RTBF.

Conform site-ului DHnet.be, agentii de politie au fost atacati cu mitraliere Kalasnikov in timpul unei descinderi antiteroriste.

Doi dintre autorii atacului au reusit sa fuga pe acoperisurile cladirilor si probabil sunt ascunsi intr-o uzina a producatorului auto Audi, informeaza La Libre Belgique.

Potrivit ziarului Le Soir, cartierul a fost impanzit de zeci de echipaje ale serviciilor de interventie.

Suspectul impuscat mortal la Bruxelles nu este Salah Abdeslam - autoritati

Suspectul impuscat mortal de fortele de ordine la Bruxelles nu este islamistul Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicarea in atentatele de la Paris, anunta autoritatile belgiene, citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

"Suspectul impuscat mortal la Bruxelles nu este Salah Abdeslam", a transmis Parchetul federal belgian.

UPDATE Patru politisti au fost raniti de focurile de arma trase de suspecti in timpul si dupa raidul de la Bruxelles, anunta radiodifuzorul public belgian RTBF, citand procuratura, informeaza Reuters.

"Au tras asupra politistilor" in timpul perchezitiilor desfasurate in comuna Forest din Bruxelles, "in cadrul dosarului de la Paris", a declarat Eric Van der Sypt, un purtator de cuvant al parchetului federal.

Doi dintre presupusii atactori au reusit sa fuga de la fata locului, scrie cotidianul Le Derniere Heure.