Politia din Carolina de Nord (sud-estul SUA) incearca sa stabileasca daca Donald Trump, candidatul care conduce in alegerile primare republicane pentru scrutinul prezidential din noiembrie, a incitat la violenta la un miting electoral in timpul caruia un protestatar negru a fost lovit de un militant alb, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"Vom continua sa examinam toate circumstantele, inclusiv toate acuzatiile suplimentare contra dlui McGraw, inclusiv posibilitatea ca atitudinea dlui Trump sau a campaniei dlui Trump sa fi ajuns la un nivel incitand la revolta, inclusiv actiunile sau inactivitatea agentilor nostri", a declarat luni biroul serifului comitatului Cumberland.

John McGraw, 78 de ani, a fost arestat de politie joia trecuta si acuzat de agresiune si tulburare a ordinii publice dupa ce l-a lovit cu pumnul in fata pe Rakeem Jones, un tanar de culoare de 26 de ani in timp ce acesta era escortat afara de agenti de securitate de la mitingul tinut la Fayetteville.

Septuagenarul, care a spus mai tarziu ca data viitoare "este posibil sa-l omoram" pe Jones, urmeaza sa compara in fata justitiei la 6 aprilie.

Donald Trump este acuzat de critici de incitare a sustinatorilor sai la violenta, alimentand o atmosfera tot mai toxica in jurul mitingurilor si campaniei sale in general. Omul de afaceri, ale carui intruniri au devenit tot mai mult scena unor incidente, si-a anulat un miting vineri intr-o universitate din Chicago dupa ciocniri intre sustinatorii sai si manifestanti, dintre care multi negri si hispanici.

Luni, la un miting in Carolina de Nord el a fost intrerupt de manifestanti, dar fara incidente. De data aceasta, Donald Trump a asteptat cu rabdare pana la linistirea spiritelor, fara a turna gaz pe foc. Marti, cei doi candidati democrati si patru republicani isi disputa statele Illinois, Ohio, Missouri, Carolina de Nord si Florida.