Elemente "cvasi-certe" dovedesc implicarea rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in atentatul sangeros comis duminica seara in centrul Ankarei, a afirmat luni premierul turc Ahmet Davutoglu, potrivit AFP.

Ahmet DavutogluFoto: Agerpres / Tanjug

"Dispunem de elemente foarte serioase, cvasi-certe, ce implica organizatia separatista terorista" PKK, a declarat Davutoglu in fata presei, adaugand ca 11 suspecti au fost deja arestati in legatura cu atacul.

Dintre cele 37 de persoane ucise de explozia unei masini-capcana, 35 au fost identificate ca victime, o alta drept unul dintre autorii atacului, a adaugat Davutoglu, precizand referitor la ultima persoana ca aceasta ar putea fi un complice.

"De fiecare data cand organizatia terorista este lovita si pusa in dificultate de o operatiune a fortelor de securitate, aceasta se angajeaza in acte ce vizeaza direct civilii", a mai comentat Davutoglu.

"Nu este prima data cand acest lucru se intampla", a insistat seful guvernului turc.

Armata si politia turca efectueaza de mai multe luni operatiuni de securitate de anvergura in mai multe orase din sud-estul Anatoliei, populata in majoritate de kurzi, unde separatistii kurzi au declansat o "insurectie" impotriva fortelor Ankarei.

Atentatul comis duminica seara nu a fost pana acum revendicat, insa autoritatile turce au aratat rapid cu degetul spre rebelii kurzi, ce duc din 1984 un razboi de gherila impotriva Ankarei, soldat deja cu peste 40.000 de morti.