Omar al-Shishani, cunoscut ca Omar Cecenul, unul dintre liderii gruparii Statul Islamic in Siria, este "mort din punct de vedere clinic" dupa ce convoiul sau a fost lovit in timpul unui raid aerian american, a anuntat duminica Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Omar Cecenul "este mort din punct de vedere clinic si respira de cateva zile doar cu ajutorul aparatelor", fiind internat intr-un spital din Raqa, bastion al gruparii ultra-radicale aflat in nordul Siriei, au anuntat reprezentantii Observatorului sirian, citati de AFP.

Pe 8 martie, un responsabil american declara, sub protectia anonimatului, ca liderul jihadist "a fost probabil ucis impreuna cu alti 12 combatanti ai Statului Islamic" intr-un bombardament american efectuat pe 4 martie in nord-estul Siriei.

Cunoscut pentru barba sa rosie si bogata, Omar al-Shishani este considerat unul dintre cei mai importanti sau chiar principalul inalt oficial militar al gruparii Statului Islamic. Guvernul SUA a oferit in trecut 5 milioane de dolari pentru informatii care sa duca la prinderea sa.

Coalitia internationala condusa de SUA a intensificat eforturile pentru eliminarea liderilor jihadisti si pentru distrugerea logisticii gruparii Statului Islamic.