Un tribunal egiptean a condamnat sambata un cunoscut utilizator Facebook din tara la 3 ani de inchisoare cu regim de munca grea dupa ce a afirmat la televizor ca numeroase femei casatorite din tara conservatoare sunt necredincioase, relateaza Reuters.

Taymour el-Sobky a fost arestat luna trecuta si acuzat de procurori de defaimarea si lezarea onoarei femeilor egiptene. Comentariile sale facute intr-un talk-show popular difuzat in decembrie au provocat furori.

"Treizeci la suta din femeile egiptene sunt gata sa comita fapte imorale, pur si simplu nu pot gasi pe cineva care sa le incurajeze", a declarat el-Sobky, a carui pagina de Facebook se numeste "Jurnalul unui sot suferind" si are peste un milion de fani.

"Zilele acestea, este foarte normal ca femeile sa isi insale sotii si sa caute asta... Multe femei sunt implicate in aventuri extramaritale in timp ce sotii lor sunt in strainatate", a mai declarat barbatul.

Comentariile lui Sobky au inclus si o sugestia ca obiceiul casatorilor aranjate din sudul traditional egiptean a exacerbat problema infidelitatii, pentru ca femeile ajung cu barbatii pe care nu ii cunosc.

Dupa aceasta afirmatie, un barbat mascat din regiune a aparut inarmat cu o pusca de asalt si l-a amenintat cu moartea pe Sobky, inregistrarea fiind postata ulterior pe YouTube.