Zeci de persoane au protestat sambata la Idomeni, unde sunt blocati peste 14.000 de imigranti -inclusiv un refugiat sirian care a intrat in greva foamei- cerand deschiderea granitei cu Macedonia, informeaza AFP.

Tabara de refugiatiFoto: Captura YouTube

In jur de 200 de refugiati, in mare parte sirieni si irakieni impreuna cu copiii lor, s-au asezat la amiaza pe calea ferata de la frontiera scandand "deschideti granita".

Acest tip de proteste sunt recurente la Idomeni, dupa ce granita dintre Grecia si Macedonia a fost inchisa de mai bine de o saptamana.

Printre protestatari se afla si Nazim Serhan, un sirian in varsta de 44 de ani, care a intrat sambata in greva foamei in fata cortului sau din Idomeni. Barbatul calatoreste cu cei trei copii ai sai si vrea sa se alature sotiei lui, care sufera de cancer, si celui de al patrulea copil, in Germania.

Vice ministrul grec al Apararii, Dimitris Vitsas, responsabil pentru coordonarea fluxului de imigrati, a declarat sambata ca spera ca situatia de la Idomeni sa se imbunatateste "intr-o saptamana, fara folosirea fortei".

Intr-o declaratie la Mega TV, Vitsas a subliniat ca guvernul va incerca "sa convinga" refugiatii "sa se mute in adaposturile" instalate in intreaga tara.

Pliante in limbile araba, pastu si persana au fost distribuite refugiatilor. Acestora li se cere "sa coopereze cu autoritatile pentru a fi transferati catre centrele de primire",se arata intr-un comunicat de presa transmis de minister.