Uniunea Europeana si Statele Unite nu sunt pregatite pentru o ascensiune a miliardarului american Donald Trump la Casa Alba, a afirmat sambata presedintele Parlamentului European, Martin Schulz. "Nici Europa, nici Statele Unite nu sunt pregatite pentru un astfel de presedinte care, dupa parerea mea, nu are niciun fel de experienta internationala", a declarat presedintele Parlamentului European. "Trump apartine acelei categorii de oameni care pentru orice lucru gasesc un tap ispasitor, dar nu au nicio solutie concreta", este de parere Martin Schulz, care a facut o pararela cu explozia "populismului salbatic" in Uniunea Europeana, potrivit AFP.

Martin SchulzFoto: AGERPRES

"In mainile sale", puterea financiara, politica si militara de care dispune un presedinte al Statelor Unite ar deschide optiuni "pentru decizii extrem de periculoase", a adaugat Martin Schulz.

"Eu, marturisesc onest, prefer un alt candidat", a concluzionat Martin Schulz, social-democrat german, care si-a exprimat sustinerea pentru Hillary Clinton la alegerile prezidentiale din SUA.