Neurochirurgul pensionat Ben Carson, fost candidat in cursa interna republicana, a anuntat oficial vineri ca il sustine pe Donald Trump in alegerile primare, incurajandu-si sustinatorii sa il voteze pe acesta. Carson s-a bucurat de multa sustinere in radul conservatorilor evanghelici, scrie AFP

HotNews.roFoto: Hotnews

In cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Palm Beach, intr-un club detinut de Trump. Carson si-a anuntat retragerea si preferatul sau in cursa interna.

"Exista doi Donald Trump, cel pe care il vedem pe scena, iar celalalt foarte cerebral, cu care se poate avea o conversatie buna", a spus Carson, declarandu-se surprins ca a descoperit "mai multa aliniere filosofica si spirituala" cu fostul sau rival decat ar fi crezut anterior ca e posibil.

"Am ingropat securea razboiului, era politica", a mai afirmat Carson, referindu-se la atacurile violente pe care Donald Trump le-a lansat impotriva lui in toamna anului trecut.

Miliardarul american Donald Trump a anuntat joi, in timpul unei dezbateri, ca neurochirurgul pensionat Ben Carson i se alatura, cu cateva zile inaintea unei noi runde de alegeri primare in Statele Unite, potrivit Agerpres.

"Sunt impreuna cu doctorul Ben Carson astazi, care mi s-a alaturat", a declarat Donald Trump in timpul unei dezbateri la Miami in Florida, difuzata pe CNN. O conferinta de presa a candidatului este programata vineri dimineata la Palm Beach. Ben Carson s-a retras saptamana trecuta din cursa pentru investitura dupa o serie de rezultate slabe. El era curtat de candidatii ramasi, aminteste AFP.

Sprijinul venit din partea lui Carson este de asteptat sa stimuleze cota lui Donald Trump printre conservatori, dupa ce medicul a cunoscut o anumita popularitate toamna trecuta in randul alegatorilor evanghelici si al celor in cautarea unui candidat "off-sistem". Medicul, singurul american de culoare in cursa, a fost al doilea in sondajele republicane din septembrie pana la inceputul lunii decembrie, dupa Donald Trump, chiar depasindu-l in unele sondaje. La fel ca Donald Trump, Benjamin Carson, 64 de ani, nu a detinut niciodata o functie politica.

"Ma gandesc serios" in favoarea lui Donald, a declarat Ben Carson mai devreme joi la radioul Fox News. "Sunt doi Donald Trump", a explicat el. "Unul este specialist in divertisment, celalalt este de fapt o persoana care gandeste", a adaugat Carson.

Dezbaterea de joi seara avea loc intre candidatii ramasi, in afara de Trump, senatorii Ted Cruz si Marco Rubio, precum si guvernatorul de Ohio John Kasich. Spre deosebire de dezbaterile anterioare, tonul era mult mai serios, fara schimb de invective intre candidati in aceasta etapa, noteaza France Presse.